Cykelns roliga historia

Uppsving för elcyklar och elbilar i Sverige

Cykeln har alltid varit ett klimatvänligt alternativ, men för den som inte vill komma fram till jobbet svettig eller som måste färdas längre distanser finns det andra möjligheter som blir alltmer populära. Det råder ett uppsving för både elcyklar och elbilar på den svenska fordonsmarknaden just nu. Läs mer här.

Fördelar med elfordon

Elcykeln får ofta positiva omnämnanden i klimatdebatten och mycket har gjorts på senare år för att få svenskar att välja elcyklar framför andra fordon. Samtidigt satsas det som aldrig förr på olika bidrag för elfordon samt laddstolpar för elbilar. Om du funderar på hur du bäst främjar miljön och om du ska välja elcykel eller elbil kanske svaret är att du inte alls behöver välja. Välj båda varianterna och få tillgång till alla fördelar med elfordon. För att ta reda på billigaste alternativen för dig behöver du ta ställning till en del frågor. Den naturliga frågan blir vilken är den billigaste elbilen? Svaret hittar du hos holmgrensbil.se. Här hittar du den populära Mini Cooper Electric och en hel del andra modeller till förmånliga priser. Genom att ta reda på vilka bidrag för elfordon som är aktuella kan du besvara frågor som vilken är den billigaste elbilen? När du har svaret på frågor som ”Vilken är den billigaste elbilen?” blir det lättare att välja rätt.

Utmaningar med elcykel

Även om elcyklar är bra för miljön finns det utmaningar i samhället som behöver åtgärdas. Särskilda parkeringar behövs till exempel, med tanke på att elcyklar annars kan bli stulna. Finns det inget säkert ställe att parkera elcykeln på kan det leda till att den helt enkelt får bli kvar hemma. Det är med andra ord en dyr cykel att investera i och som man ogärna ställer ifrån sig på samma sätt som man skulle ha gjort med en vanlig cykel. Samhället behöver anpassas en hel del och det gäller i förhållande till alla elfordon.