Cykelns roliga historia

Gör en cykelparkering hemma

Det finns flera olika alternativ när det kommer till att förvara cyklar. När det gäller vardagscyklar som används varje dag kan det vara skönt att de är lättillgängliga. Om du bor i hus och har familj kan det vara en bra idé att göra en cykelparkering för alla familjens vardagscyklar. På platsen för cyklarna kan det vara en bra idé att använda dig av dekorsten för att markera platsen där cyklarna ska stå. Dekorsten kommer att göra cykelparkeringen snygg. Det är inte sällan som dekorsten används för att dölja en ful dränering, för att få en snygg trädgårdsrabatt eller grusgång. Det är dessutom enkelt att lägga dekorsten.

 

Lägg tid på att göra ett bra grundarbete

När du ska göra platsen där cyklarna ska stå är det bra att göra en tydlig avgränsning mot gräsmattan. Det kan vara en fördel att sätta upp kantsten alternativt stålkantsstöd för att verkligen få ett så bra resultat som möjligt. När du gör sätter upp ett kantstöd kommer det att hålla dekorstenarna på plats. Kantsten är också bra för att inte få in jord och sand bland stenarna. Innan du lägger ut din dekorsten på platsen är det bra att placera en fiberduk i botten för att stenarna inte ska blandas med några markmassor men också för att dekorstenen ska ligga stabilt. När allt är färdigt är det snyggt att investera i någon slags belysning som du kan ha runt själva cykelparkeringen för att göra det snyggt. Det är även bra att investera i ett cykelställ så att alla cyklar blir fint uppradade på kvällen.

Vinterförvara cyklarna

Om du äger dyra cyklar som du inte vill ha utomhus kan du förvara dem inomhus, i ett garage om du har det eller bygga ett slags cykelgarage på lämpligt ställe. Det finns massor med bra lösningar för hur du smidigt och effektivt kan förvara dina och familjens cyklar. Till de cyklar som står ute under natten kan det vara värt att köpa bra lås för att minimera risken för stöld. Oavsett hur du ska förvara cyklarna är det bra att det inte är fuktigt där de står.