Cykla för hälsa

Inredning till cykelklubben

Om du driver en cykelklubb vet du hur viktigt det är med en vacker och trivsam inredning för att skapa gemenskap bland klubbmedlemmarna. Här är det nödvändigt att inreda med bekväma möbler som möter medlemmarnas behov, samt välja vackra och hållbara ytmaterial till väggar och golv. En föreningslokal där många människor vistas behöver också vara utrustad med kök och toalett.

För att uppnå en mysig stämning i lokalerna är det ofta färgsättningen många tänker på i första hand. Med en vacker grön tapet kan föreningens medlemmar njuta av en lugnande atmosfär där energi och harmoni befinner sig i balans. Som cyklister är klubbens deltagare ofta ute i naturen och klubbens inredning bör därför spegla deras intressen och behov.

Sveriges cykelföreningar

I Sverige finns en stor mängd cykelorganisationer, som Cykelfrämjandet, Cykelbranschen, Svenska Cykelstäder och Naturskyddsföreningen. Alla föreningsaktiva i landet arbetar tillsammans för att öka cyklandet i landet och för att sporten ska förbättras i ett bredare perspektiv. De aktiva samlas under paraplyorganisationen Svensk Cykling, som bedriver PR-arbete och lobbying för att nå tjänstemän, beslutsfattare och politiker.

Skapa trivsam stämning

En mysig och familjär stämning går att uppnå med hjälp av Sundborn-stilen som inkluderar mycket grönt, rött och textilier med en folklig design. Här kan du välja en grön eller röd tapet, vita och tunna gardiner och ljusa möbler. Stilen är över hundra år gammal och är inspirerad av Karin Larsson som var gift med konstnären Carl Larsson. De ärvde gården Lilla Hyttnäs år 1888. Karin Larsson började då inreda gården i sin egen särskilda stil. Hennes öga för färgsättning gjorde att hon slängde ut de tjocka sammetsgardiner, palmer och mörka möbler som var moderna vid tiden. Konstnärsparet var starkt influerade av rörelsen ”arts and crafts” som föredrog hantverk över massproduktion. Med laxrosa väggar, randiga mattor och rutiga stolsdynor kan du enkelt återskapa Sundborn-stilen i cykelklubbens lokaler.