Cykla för hälsa

Bygg en utmanande cykelbana

Älskar du att susa fram över stock och sten på din mountainbike, men tycker att det saknas utmaningar? Då kan du faktiskt bygga din alldeles egen bana med hopp och hinder. Allt du behöver är tillstånd från en markägare, om du inte redan äger egen mark vill säga. Du behöver också anläggningsmaskiner för att kunna utforma banan på det sätt du vill ha den.

Hitta anläggningsmaskiner billigt

På Blinto kan du hitta anläggningsmaskiner till ett riktigt bra pris. De säljer nämligen begagnade maskiner på auktion och har allt från minigrävare till traktorer och större grävskopor. Eftersom mountainbikesporten idag är populär kan det vara en idé att samla ihop fler cykelintresserade för att finansiera inköpet av en anläggningsmaskin. Startar ni en cykelklubb kommer ni garanterat att ha mycket användning för maskinerna även i framtiden.

Hitta en plats att bygga banan på

Det klurigaste i det hela är att hitta en bra plats att bygga banan på. Terrängen får gärna ha lite lutningar i sig själv. Det går förstås också bra att anlägga en bana på en helt öppen yta om du har tillgång till en grävmaskin. Då kan du nämligen bygga hopp och lutningar själv. Börja med att höra dig för hos olika markägare för att ta reda på om någon är villig att upplåta mark till en mountainbikebana.