Cykelns roliga historia

Cykling som livsstil

Cykling är en fantastisk sport som kan utföras på alla nivåer och av alla åldrar, en gemensam nämnare är den hjärthälsa det ger. Nu finns det förstås också elcyklar, men det behöver inte betyda att man inte kan trampa med dem ibland. Elcykeln är även den en fantastisk utveckling av cykeln och man kan inte annat än undra vad som kommer härnäst.

Livsstil

 

Att cykling enkelt kan bli en livsstil för människor beror på dess olika grenar. Det finns standardcykling där man kan cykla runt sjön och njuta av naturen, ta i lite på raksträckorna och ta det lugnt i uppförsbacken. Men det finns också oerhört utmanande grenar med hög coolfaktor och mediala egenskaper – något som är bra för hela cykelsporten. Denna blandning gör att alla kan finna något roligt här.

El-cyklar

Nu finns det el-cyklar inom de flesta cykelgrenarna, även mountainbikes har fått elinstallationer och de kan användas mångsidigt. De flesta mountainbikemodellerna saknar skärmar och pakethållare men kan ändå användas till stadskörning om så önskas – det har dock kommit ett mellanting som utrustats med just detta för en bredare användning.

Egentligen ska du välja cykel efter livsstil – då mår du allra bäst.