Cykla för hälsa

Håll pensionärsformen med cykling!

Att röra på sig är viktigt i alla åldrar, men när du har kommit upp i åren är det ännu viktigare att ta hand om kroppen för att orka med alla äventyr som väntar dig som pensionär.

En både skonsam och härlig motionsform är cykling. Satsa på att skaffa en bra cykel, hjälm, lampor och reflexer och börja med att utforska omgivningarna på cykel. Cykling ger starka muskler och bra kondition samtidigt som den är snäll mot knän, leder och skelett. Det går att anpassa fart och kraft efter hur tränad du är och du kan välja att cykla kort eller långt.

För att få ett bra pris på cyklar är ett tips att kolla upp vilka pensionärsrabatter som finns inom området cykling. En bra cykel håller länge, så satsa på kvalitet, men det är självklart mycket bra att även spara pengar! Tänk på att cykeln sparar pengar åt dig eftersom du blir friskare och starkare av cyklingen! Det finns inte bara pensionärsrabatter på cyklar utan också på tränings- eller cyklingsresor. Som pensionär har du möjligheten att åka på härliga semestrar under lågsäsong då priserna är mycket mer fördelaktiga än under skollovet.

Ett cykelvänligt resmål under vår och höst är Mallorca. Njut av sol och lagom varmt klimat utan turistströmmarna som vanligtvis finns på ön. Cykling, semester och pensionärsliv är en fantastisk kombination!