Cykelns roliga historia

Cykla på landet

De allra flesta som bor på landsbygden kör bil till nästan allt. Det är naturligt eftersom avstånden vanligtvis är långa, vilket förklarar behovet av en bil. Men det finns ingen anledning att inte utnyttja en cykel emellanåt för att förbättra hälsan samt njuta av omgivningarna. Ta cykeln till granngården eller närmaste affär istället för bilen. Det går även bra att ta cykeln ut i skogen för att plocka svamp eller för att fiska några timmar vid en undangömd insjö.

Hälsofördelar med cykel

Att cykla kommer att gynna din hälsa och ge dig bättre kondition, stimulera din andning, förbättra din balans samt muskler på ett milt, skonsamt och roligt sätt. Skaderisken är väldigt liten och du kan cykla nästan hela året runt. Lantbrukare drabbas ofta av olika förslitningsskador eftersom de inte får den variation av träning de behöver för att stärka sina muskler och kropp. När du cyklar regelbundet kommer du att få ökad prestations- och koncentrationsförmåga, bättre sömn, ökad livslängd samt minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Genom en så enkel sak som att cykla kan du effektivt minska hälsorisker såsom hjärtproblem och cancer. Även för barn är de positiva hälsoeffekterna stora när de cyklar eller går regelbundet, såsom förbättrad motorik, kondition och koordination. Dessutom minskas risken för ängslan, depression, oro och aggressivitet.

Ett effektivt jordbruk

Jordbrukare behöver motionera precis lika mycket som alla andra, trots att de jobbar hårt varje dag. Ett vanligt problem är avsaknaden av varierad träning, vilket orsakar förslitningsskador på kroppen. Att till exempel cykla regelbundet kommer att göra skillnad. Men det är också viktigt att investera i praktiska jordbruksredskap för att göra arbetet mer effektivt samt minska risken för skador. För dig som bor på landet erbjuder Kellfri ett mycket brett sortiment av produkter och jordbruksredskap för alla olika typer av lantbruk till bra pris. Det här är ett företag som vet vad som krävs för att driva ett lantbruk och deras målsättning är att göra sina kunders vardag enklare. Hos Kellfri kommer du att kunna hitta det du behöver och kan välja bland prisvärda jordbruksredskap samt lantbruksmaskiner. Kellfri har kanske marknadens bredaste lantbrukssortiment och erbjuder bland annat traktorredskap, skopor och grävaggregat, pallgafflar, tippvagnar & dumprar, grindsystem och flyttbara grindar, ätfronter & stallinredning, foderhäckar & kalvgömmor, staket & stängsel, vindskydd & vindnät, produkter för balhantering samt övervakningssystem.

Säkerhet och cykling

Ta dig tid då och då för att ge dig ut på en skön cykeltur. Det gäller dock för alla, oavsett ålder, att använda hjälm vid cykling, av säkerhetsskäl. Den vanligaste formen av skador med en cykel är att köra omkull, vilket vanligtvis resulterar i att huvudet tar smällen. Det är därför viktigt att ha hjälm när du cyklar. Se till att däcken och bromsklossarna på din cykel inte är nedslitna. När det är mörkt är det viktigt att belysningen på din cykel fungerar både fram och bak. För att öka säkerheten kommer några extra reflexer gör dig mer synlig.

Cykling är en praktisk och rolig form av träning samt motion. Att cykla är bra för hälsan men är dessutom ett billigt, miljövänligt och effektivt transportmedel. När du cyklar på landet kan du njuta av landskapet, dofterna, vinden och solen, vilket inte är möjligt när du susar förbi i en bil.