Cykla för hälsa

Dags för en ny cykel

Oavsett om du träningscyklar, cyklar till vardags eller är sugen på att börja cykla kan det vara läge att skaffa en ny cykel. När du har en fungerande cykel som passar dig och dina behov är det lättare att komma igång och du kan njuta av cykelturen på ett annat sätt. Därför kan det vara värt att investera i en ny cykel.

 

Hitta en bra cykel

 

Du kan hitta billiga cyklar på nätet där det finns ett brett utbud av olika cyklar. Du kan till exempel välja mellan mountainbikes för dig som vill cykla på

utmanande terränger till enklare cyklar för dig som vill cykla till vardags. Det finns även cyklar för både vuxna och barn. Cyklarna kommer från kända varumärken såsom Merida, Trek Marlin, Scott, Crescent, Monark och Specialized Sirrus. Förutom att de kommer från olika varumärken och har olika utformningar kommer de även i olika färger. Du hittar även cyklar med olika spann av växlar. Med andra ord kan du hitta den cykel du är i behov av till ett billigare pris.

Börja cykla

När du har fått hem din nya cykel behöver du oftast inte anstränga dig särskilt mycket för att montera den. I vissa fall levereras de fullt monterade men du kan också behöva montera exempelvis styret eller cykelkorgen. Men i övrigt går det hela lätt till och du kan börja cykla med en gång. Glöm inte bort att skaffa ett lås så du kan låsa fast din nya cykel ordentligt och därmed minska risken för stöld.